dijous, 26 d’octubre del 2017

La CatCon tindrà com convidat principal a Mike Resnick 

El pròxim 25 i 26  de novembre tindrà lloc, i amb motiu dels 20 anys de la Societat Catalana de Ciència Ficció i Fantasia tindrà lloc  la primera CatCon on aplegar a tots els afeccionats als gèneres fantàstics. I un dels seus principals convidats serà Mike Resnick, un autor molt prolífic, ha escrit més de 65 novel·les, més de 250 relats i dos guions, i ha fet d'editor de més de 40 antologies. És també editor de The Estellar Guild i la revista bimensual Galaxy's Edge, que tenen com a objectiu donar visibilitat a autors de ciència-ficció i fantasia poc coneguts, posant-los al costat d'autors consolidats del gènere. La seva obra ha estat traduïda a més 25 idiomes i ha guanyat una gran quantitat de premis.



I ara podreu gaudir de tres relats molt especials editats  amb motiu de la CatCon amb la col·laboració de la Societat Catalana de Ciència Ficció i Fantasia. Els primers assistents inscrits a la CatCon rebran un exemplar com part de d'inscripció però també el podreu trobar  durant les jornades; 

Sistemes operatius alternatius és un recull de tres relats, obra de Mike Resnick i Lezli Robyn, on es conceben maneres diferents d’entendre la vida sovint al límit de les coses que entenem per normals i acceptables.
Tres personatges ben especials, amb un tipus de pensament fora del corrent, a la frontera del que s’espera d’ells: un simi que no vol estar sol, un robot que vol diagnosticar i reparar el cor humà i un osset de peluix que vol ser necessitat. Juguen en un tauler de joc amb unes regles, les dels humans, que sovint no comprenen i que els deixen perplexos. Quan les persones hi interactuem,  ens sorprenem, perquè al cap i a la fi tenen les mateixes necessitats que nosaltres: se senten sols, necessiten companyia, contacte i l’únic que reben  és sorpresa, menyspreu, llunyania i oblit.

Aquests tres personatges tan particulars, ens porten a través d’uns relats tendres, de vegades tristos i de vegades cruels, a reflexions sobre la vida, la mort, l’amor, la companyia i la solitud en uns mons no gaire futurs, amb uns resultats sorprenents. I ens plantegen preguntes ingènues, penetrants i de vegades irresolubles mentre juguen en el gran taulell de joc que són les relacions humanes.


Mike Resnick i Lezli Robyn ens presenten una manera molt peculiar de veure el món a través dels ulls d’aquests éssers a la frontera del pensament humà. 

Cròniques del Concili Fetiller: Nexe en prevenda!

Iniciem la prevenda de   «Cròniques del Concili Fetiller: Nexe»,   un recull que  celebra Cinc Anys de Concili Fetiller.  El viatge va comen...