Ves al contingut principal

Bestiari

Descripció del producte


Bestiari, segon volum de la col·lecció Minairó, neix de la imaginació de la Txell Ozcáriz i  Bernat Gómez i de la ploma de dotze autors i ens parla de dotze bèsties, canviaformes, espantacriatures, gegants  i monstres de la mitologia catalana. Però també ens parla de fets màgics i de fets quotidians, del meravellós i del fastigós, de la raó i de l’absurd, del monstre i de l’home, binomis que quan els mirem per un espiell, com deia el gran Guy de Maupassant, sovint és difícil de veure qui està dins o fora.

Col·lecció Minairó: núm. 2
Fantasia
ISBN : 978-84-945902-2-1
                      


                        Pròleg de Jordi de Manuel
Autors: Sergi Álvarez, Ferran d’Armengol, Mercè Bagaria, Sònia  Boj, Hugo Camacho, Edgar Cotes,  Ignacio J Borraz, Sergi G. Oset, Alícia Gili, Toni Mora, Sílvia Romero, Ramona Solé,
Format: 140 x 210 mm.
Enquadernació: rústica amb solapes, .
PVP:  15€.

Edicions SECC va néixer, des del primer segon, amb la premissa de posar l’èmfasi en la literatura fantàstica presenta el segon volum de la seva col·lecció Minairó, un Bestiari, clàssic de concepte però innovador de continguts.  Bestiari: còdex on es recullen bèsties i monstres per donar a conèixer simbologia i atributs. Gènere literari d’ampli ressò durant l’edat mitjana, tot i que ja es coneixia entre els grecs i que encara perdura avui dia. Aquests manuscrits, hàbilment il·luminats, on la il·lustració pren força davant la paraula escrita, es poden considerar uns dels primers exemples d’activitat cultural multimèdia.  La seva funció clarament didàctica recull les característiques, virtuts i perills d’aquestes bèsties i que de forma al·legòrica es converteixen en miralls de la condició humana.
Una d’aquelles lectures imperdibles!

«Tot cercant el terme llatí bestiarium, trobo que significa “compendi de bèsties”, però l’accepció bestiari ha estat adopta­da, des dels segles XI i XII fins a la literatura actual, com un recull de descripcions i narracions d’éssers naturals o fantàstics (habitualment monstres) que reinterpreten les històries naturals i els mites de l’època clàssica. Probablement a tots els racons del món on ens hem establert els humans —els vertaders monstres—, existeixen bestiaris en la llengua escrita o en la transmissió oral.»
Jordi de Manuel


S'acosten els minairons -La màgia de les lletres. Edgar CotesEntrades populars d'aquest blog

Autors i il·lustradors d'Edicions Secc nominables als Ictineu 2017

"Històries dels Terres Albes i altres relats fantàstics" podrien ser nominables als premis Ictineu 2017, en categoria de  Millor conte,  així com Millor Il·lustració i per tant les podeu votar amb la primera ronda. 

Per aquells que encara no heu tingut oportunitat de llegir-los o veure les seves il·lustracions els podeu trobar a lektu pagant només si us agraden, durant aquest mes de juny, juliol i agost. No us quedeu sense llegir.los!

Millor Il·lustració

Portada d'"Històries de les Terres Albes i altres relats fantàstics"
Il·lustradora Laia Martí

Il·lustracions interiors
Històries de les Terres Albes i altres relats fantàstics
La Laia, en Roc  i l'infermer de la boira verda de Bernat Gómez

Històries de les Terres Albes i altres relats fantàstics
Seqüeles de Txell Ozcáriz

Històries de les Terres Albes i altres relats fantàstics
Científic  de Txell Ozcáriz


Millor conte en català

En una galaxia poc llunyana (Relacions simbiòtiques disfuncionals), Sergi G. Oset, Històries d…

El camino de los ancestros sobre la mesa

Calentito, como el verano, llega ya a nuestra mesa de trabajo El camino de los ancestros.  Ahora es el momento de preparar presentaciones, envolver pedidos y esperar las anheladas y temidas reseñas. 

Nuestra nueva aventura editorial inicia una segunda parte donde el papel protagonista pasa a las manos de los lectores. 
Quieres descubrir todo un mundo?

El mundo de "El camino de los ancestros"  obra de Txell Ozcáriz

@txell.ilustration