Ves al contingut principal

Sílvia RomeroSílvia Romero i Olea (Barcelona, 1962) és escriptora, conductora de Clubs de lectura i llicenciada en Filologia Catalana.

S’inicia en el món de l’escriptura amb la publicació de diversos contes infantils a la revista Tretzevents. Més endavant participa activament en el portal literari Relats en Català, on publica poesia i relats breus. En aquests dos gèneres té editades diverses obres: ABCdari poètic (43è Premi Francesc Badenes Dalmau de Poesia), i els reculls de relats Verbes (III Premi Ramon Planes de Narrativa Breu) i A la colònia hidràulica i altres contes (XXIV Premi de Narrativa Vila de L’Ametlla de Mar), a més de diversos relats editats en llibres d’autoria compartida. També ha publicat teatre: Verí (finalista del “8è Concurs Literari Vila de Gràcia, Textos Teatrals”).

Però el gènere on s’hi troba més còmoda i on centra la seva feina com a escriptora és la novel·la: Amor a sang freda (finalista del II Premi Sèrie Negra de Novel·la), Ànima mesquina (XVII Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó), Júlia M. (IV Premi Ramon Roca Boncompte), Foc grec (XIX Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu –novel·la curta), El plagi (XV Premi El Lector de l’Odissea), Parèntesi (accèssit al II Premi de Novel·la Curta La Verònica Cartonera), i les novel·les escrites amb coautoria amb Alícia Gili: Iskander. Un viatge a la màgia dels llibres (V Premi Lleida de Novel·la) i El camí del Bandama Vermell (Premi Columna Jove 2010).

Sòcia de l’AELC i de l’ARC, ha estat Presidenta d’aquesta última associació i Directora de la revista digital Lo Càntich, amb la qual encara col·labora amb tres seccions pròpies: Xarxa literària: blogs; La veu del traductor; i Caducitat immediata. També col·labora amb el programa infantil Contes per somiar i amb el programa cultural Tirant de llibres, ambdós de Punt 7 Ràdio Sant Celoni.


Des de gener de 2014 forma part de l’Equip editorial de la Revista de creació literària Inèdits; l’any 2015 és nomenada escriptora De capçalera de la Biblioteca Ramon Bosch de Noya, de Sant Sadurní d’Anoia; i el 2016 s’estrena com a presentadora i directora del programa cultural online Tast de lletres, de Canal ARC-Televisió. 

Entrades populars d'aquest blog

Autors i il·lustradors d'Edicions Secc nominables als Ictineu 2017

"Històries dels Terres Albes i altres relats fantàstics" podrien ser nominables als premis Ictineu 2017, en categoria de  Millor conte,  així com Millor Il·lustració i per tant les podeu votar amb la primera ronda. 

Per aquells que encara no heu tingut oportunitat de llegir-los o veure les seves il·lustracions els podeu trobar a lektu pagant només si us agraden, durant aquest mes de juny, juliol i agost. No us quedeu sense llegir.los!

Millor Il·lustració

Portada d'"Històries de les Terres Albes i altres relats fantàstics"
Il·lustradora Laia Martí

Il·lustracions interiors
Històries de les Terres Albes i altres relats fantàstics
La Laia, en Roc  i l'infermer de la boira verda de Bernat Gómez

Històries de les Terres Albes i altres relats fantàstics
Seqüeles de Txell Ozcáriz

Històries de les Terres Albes i altres relats fantàstics
Científic  de Txell Ozcáriz


Millor conte en català

En una galaxia poc llunyana (Relacions simbiòtiques disfuncionals), Sergi G. Oset, Històries d…

El camino de los ancestros, de Carlos Castro y Alícia Gili ¡Muy pronto en nuestras estanterías!

Después de mucha calor, de mirar la maqueta del derecho y del revés, de trabajo intenso y de nervios  "El camino de los ancestros" ya está camino de la impremta. ¡Próximamente en nuestras estanterías!

"El camino de los ancestros" En un mundo donde la magia es un bien valioso y escaso que solo poseen los maat.

En un mundo donde la magia es un bien valioso y escaso que solo poseen los maat, Geordia, una maat con un don especial para la magia y Kardia, una maralat, su protectora, lucharan junto a otros niños de las praderas para escapar de la codicia  que provoca su don.  Cuando Kardia ve a sus padres muertos a manos de los asesinos kir y su poblado en llamas sabe que no hay marcha atrás. Su destino es proteger a la elegida de todos aquellos que ansían poseer la magia, vengan de las montañas o de la riba del mar.  Y el único lugar  en el que pueden sobrevivir es en la pradera en comunión con sus ancestros. El camino de los ancestros nos habla de dos culturas enfrentadas los maat, los niños de las praderas y los agalath, los caballeros de piedra. Dos formas de ver la vida que los puede llevar hasta la propia extinción. O no…

Los autores han hecho  un cóctel con una buena dosis de caballeros, espadas y magia mezclada con política, identidad y corrupción y salteada con un poco de sentido del humor…