Ves al contingut principal

Sílvia RomeroSílvia Romero i Olea (Barcelona, 1962) és escriptora, conductora de Clubs de lectura i llicenciada en Filologia Catalana.

S’inicia en el món de l’escriptura amb la publicació de diversos contes infantils a la revista Tretzevents. Més endavant participa activament en el portal literari Relats en Català, on publica poesia i relats breus. En aquests dos gèneres té editades diverses obres: ABCdari poètic (43è Premi Francesc Badenes Dalmau de Poesia), i els reculls de relats Verbes (III Premi Ramon Planes de Narrativa Breu) i A la colònia hidràulica i altres contes (XXIV Premi de Narrativa Vila de L’Ametlla de Mar), a més de diversos relats editats en llibres d’autoria compartida. També ha publicat teatre: Verí (finalista del “8è Concurs Literari Vila de Gràcia, Textos Teatrals”).

Però el gènere on s’hi troba més còmoda i on centra la seva feina com a escriptora és la novel·la: Amor a sang freda (finalista del II Premi Sèrie Negra de Novel·la), Ànima mesquina (XVII Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó), Júlia M. (IV Premi Ramon Roca Boncompte), Foc grec (XIX Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu –novel·la curta), El plagi (XV Premi El Lector de l’Odissea), Parèntesi (accèssit al II Premi de Novel·la Curta La Verònica Cartonera), i les novel·les escrites amb coautoria amb Alícia Gili: Iskander. Un viatge a la màgia dels llibres (V Premi Lleida de Novel·la) i El camí del Bandama Vermell (Premi Columna Jove 2010).

Sòcia de l’AELC i de l’ARC, ha estat Presidenta d’aquesta última associació i Directora de la revista digital Lo Càntich, amb la qual encara col·labora amb tres seccions pròpies: Xarxa literària: blogs; La veu del traductor; i Caducitat immediata. També col·labora amb el programa infantil Contes per somiar i amb el programa cultural Tirant de llibres, ambdós de Punt 7 Ràdio Sant Celoni.


Des de gener de 2014 forma part de l’Equip editorial de la Revista de creació literària Inèdits; l’any 2015 és nomenada escriptora De capçalera de la Biblioteca Ramon Bosch de Noya, de Sant Sadurní d’Anoia; i el 2016 s’estrena com a presentadora i directora del programa cultural online Tast de lletres, de Canal ARC-Televisió. 

Entrades populars d'aquest blog

Autors i il·lustradors d'Edicions Secc nominables als Ictineu 2017

"Històries dels Terres Albes i altres relats fantàstics" podrien ser nominables als premis Ictineu 2017, en categoria de  Millor conte,  així com Millor Il·lustració i per tant les podeu votar amb la primera ronda. 

Per aquells que encara no heu tingut oportunitat de llegir-los o veure les seves il·lustracions els podeu trobar a lektu pagant només si us agraden, durant aquest mes de juny, juliol i agost. No us quedeu sense llegir.los!

Millor Il·lustració

Portada d'"Històries de les Terres Albes i altres relats fantàstics"
Il·lustradora Laia Martí

Il·lustracions interiors
Històries de les Terres Albes i altres relats fantàstics
La Laia, en Roc  i l'infermer de la boira verda de Bernat Gómez

Històries de les Terres Albes i altres relats fantàstics
Seqüeles de Txell Ozcáriz

Històries de les Terres Albes i altres relats fantàstics
Científic  de Txell Ozcáriz


Millor conte en català

En una galaxia poc llunyana (Relacions simbiòtiques disfuncionals), Sergi G. Oset, Històries d…

El camino de los ancestros sobre la mesa

Calentito, como el verano, llega ya a nuestra mesa de trabajo El camino de los ancestros.  Ahora es el momento de preparar presentaciones, envolver pedidos y esperar las anheladas y temidas reseñas. 

Nuestra nueva aventura editorial inicia una segunda parte donde el papel protagonista pasa a las manos de los lectores. 
Quieres descubrir todo un mundo?

El mundo de "El camino de los ancestros"  obra de Txell Ozcáriz

@txell.ilustration